Gudföräldrar

På nyårsafton förra året föddes min yngsta lilla systerdotter, Olivia. Nästa lördag ska den lilla prinsessan döpas och jag och Henrik har fått äran att bli gudföräldrar, eller faddrar, till henne. Jag är så otroligt stolt och lycklig över att ha fått denna roll i hennes liv. Jag kommer såklart alltid finnas där för henne som hennes moster, lika mycket som jag kommer att finnas där för hennes storasyster.
Men att få rollen som fadder är ändå något jag tar på stort allvar, för mig är en fadder något extra. Jag tänkte mycket på det när det var dags att välja gudföräldrar till Theodore, vad kunde jag egentligen önska och förvänta mig av gudföräldrarna. Det jag kom fram till då och som jag fortfarande står fast vid är att en gudförälder, eller fadder, ska vara en person som har en speciell relation till barnet och som kan vara en "vuxen-kompis" när barnet behöver den. Man behöver inte alltid skämma bort barnet och känna att man har ett extra ansvar att ta hand om barnet. Men man ska känna att man kan finnas där för barnet när det behöver någon att prata med eller vara med när föräldrarna kanske inte alltid räcker till. 
 
Det ska bli så roligt att få se denna ljuvliga lilla flickan växa upp till en lika vacker och fin människa som sin mor. 
 
 

2014-05-06

 
Så var jag här igen, vardagen snurrar på i så hastig fart att man inte har en tanke på att sätta sig framför datorn och bloggen. Det är nog såhär det kommer att se ut framöver, jag känner inte att jag har något behov av att uppdatera bloggen dagligen som jag gjorde förut. Men då och då kommer jag att slänga in ett litet inlägg och ge er en liten inblick i min vardag. 
 
Vad har då hänt sedan sist? Inte mycket alls kan man känna, men ändå har man haft fullt upp. Jag har börjat få mer och mer jobb, vilket är väldigt skönt och roligt, fast att man såklart är hundra gånger så trött som man var förut. Det har varit några intensiva veckor och det var så himla längesedan jag jobbade såhär mycket att jag helt glömt bort hur trött man faktiskt blir av ett så fysisikt arbetet. Men roligt är det också som sagt och nu börjar det nog ordna upp sig så det blir lite lugnare dagar på jobbet också. 
Den här veckan har jag dock inte varit på jobbet än. Igår var jag ledig, och idag är jag hemma med magsjuka! 
Theodore var väldigt lös i magen igår men pigg och glad så jag trodde bara att det var för att han höll på att få tänder eller liknande, men nejnej, igårkväll började även min mage att krångla och så fort jag ätit något står toalettbesök näst på tur. Då är det väldigt skönt att vi är hus/kattvakter den här veckan, Henriks föräldrar är utomlands så vi bor i deras radhus. Här finns det ju både tvättmaskin, badkar och dubbla toaletter, allt man kan önska sig under en magsjukeperiod. Nu ber vi bara till Gud att det inte blir långvarigt så vi snart är på benen igen. /Jennifer