Båtupptagning

 
Nu står hon äntligen på land vår lilla båt. Det är en stor sten som lättat nu! Och det gick hur bra som helst, vi fick jättegod hjälp av mina föräldrar som också tog upp sin båt. Sedan klockan 8-17 har vi alltså varit ute och fixat och donat med båten, vilket verkligen känns nu, jag är jätteruggig efter att ha varit blöt och kall i så många timmar.
Men nu ikväll blev vi hembjudna på en jättegod middag hos min syster och hennes familj vilket gjorde att man tinade upp något. Nu får det nog faktiskt bli en tidig kväll och krypa ner och läsa lite i sängen.

"Mommos totto"

 
Det är fascinerande vad små barn snappar upp och lägger på minne. Härom veckan när vi gick för att titta på hästarna i hagen så pekade Theodore på min mammas häst och sa "mommos totto", jag blev lite förvånad över att han pekade ut rätt häst och frågade ifall han kunde peka på moster Jossans häst. Och faktiskt så pekade han på den andra hästen i hagen och menade på att det var den hästen. Ingen har sagt vilken häst som är vems innan, jag antar att han måste ha märkt det på vem som red och skötte om vilken häst i stallet.
 
Så varje gång vi går förbi hagen frågar jag vems häst som är vems och varje gång pekar han rätt, och det ska ju tilläggas att de är väldigt lika! 
Ett utmärkt exempel på att små barn faktiskt förstår och uppfattar mer än vad vi som föräldrar förstår och vill inse. 
 

Fredagsmys

 
 
Imorse blev det frukost i soffan för mig och lilleman, "den, den, titta oh ho" förklarade Theodore och pekade på soffan. Så det var bara att sätta på Lilla spöket Laban-filmen och slå oss ner vid tvn. 
Nu är han iväg för sista inskolningsdagen på förskolan, nästa vecka börjar vi på schema igen. Själv har jag lite projekt här hemma som jag skulle vilja ta tag i, får se hur långt jag hinner innan det är dags att hämta hem honom igen. 
 
Ikväll är det arbete för min del, ett väldigt skönt pass 16-19, och sedan är det helg även för min del. Inget arbete denna helg. Imorgon blir det upptagning av båten och på söndag ska jag och Theodore iväg för att fira hans faster och farbror som fyller år här i dagarna. En härlig helg framför oss med andra ord!